Följ Stena Line

100-tal inbjudna firade linjen Göteborg-Kiels 50-årsdag

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2017 14:00 CEST

Stena Lines VD Niclas Mårtensson och Alan Junger, befälhavaren som körde premiärturen på Göteborg-Kiel skar första biten av jubileumstårtan.

Den 24 april 1967 gjorde Stena Line den första turen mellan Göteborg och Kiel, linjen som var starten på internationaliseringen av det svenska rederiet. Onsdag den 26 april firades jubiléet i Tysklandsterminalen i Göteborg med ett hundratal inbjudna gäster.

En av de inbjudna som deltog i firandet är Alan Junger, 91 år, som var befälhavare på linjen från start och minns jungfrufärden till Kiel.

– Jag är glad att se att linjen som jag har arbetat på i mer än 20 år fortfarande är aktiv och går bra, säger Alan Junger.

Ett hundratal inbjudna gäster möttes på Tysklandsterminalen i Göteborg för att fira 50-årsjubileet av linjen Göteborg-Kiel. Linjen invigdes fem år efter att Sten A. Olsson grundade rederiet Stena Line 1962 och kom att ha stor betydelse för rederiets framgång.

Bland andra medverkade kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson och Anna Storm från Tysk-Svenska Handelskammaren i programmet. Efter firandet på land genomförs en jubileumskryssning till Kiel i 60-talstema med festmåltid, livemusik och underhållning.

– Vi är väldigt stolta över att fira 50 år på den här linjen, som fortfarande är en mycket viktig del av vårt linjenätverk. Idag symboliserar den framtiden och vårt hållbarhetsarbete med den metanoldrivna färjan Stena Germanica, säger Stena Lines VD Niclas Mårtensson.

Metanol är ett betydligt grönare drivmedel än traditionella bränslen och en del av Stena Lines hållbarhetsarbete. När det används i operation reduceras utsläppen av svavel och partiklar med cirka 90 procent, utsläppen av kväveoxid reduceras med cirka 60 procent. Stena Line har tilldelats ett flertal hållbarhetsutmärkselser sedan lanseringen av den metanoldrivna färjan Stena Germanica 2015.

Stena Line, Göteborg

26 april 2017

För mer information kontakta Jesper Waltersson, Presschef, +46 (0)704 85 85 32.

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 36 fartyg och 20 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 19 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.stenaline.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.