Följ Stena Line

Världsunik julklappsjakt aktiverar ombord

Nyhet   •   Nov 20, 2015 08:00 CET

Som en del i julkampanjen ”Santa Line” erbjuder Stena Line en världsunik julklappsjakt för de minsta i familjen. Med hjälp av en app i mobilen ska deltagarna leta ledtrådar ombord som leder fram till julklapparna. Den mobila julklappsjakten kommer att äga rum ombord på 16 färjor i 8 länder, den största satsningen på gamification till sjöss någonsin.

– Det är första gången vi testar gamification i så stor skala, men säkerligen inte den sista. Vi ser många möjligheter med detta för att kommunicera med och aktivera våra gäster digitalt, även ombord på våra färjor, säger Ylva Vitorovic, Business developer social web på Stena Line.

Satsningen på en mobil julklappsjakt ombord på Stena Lines färjor är unik i sitt slag, för första gången används tekniken i så stor skala till sjöss. Totalt är 16 av Stena Lines färjor i åtta länder med i julklappsjakten. Det enda gästerna behöver göra för att börja jaga klappar är att ladda ner appen “Stena Line Treasure Hunt” som finns för såväl iOS som Android.

Mobile Storytelling från Göteborg har skapat den mobila julklappsjakten för Stena Line som kommer att pågår under perioden 20:e november fram till jul.

- Spel är idag brett accepterat och används idag i många olika sammanhang. Förutom underhållning används det också i exempelvis undervisning och på museer, djurparker och kommuner. För konsumentföretag är det en stor möjligheten att aktivera sina kunder och att förhöja deras upplevelse, som i Stena Lines fall, säger Jonathan Sterner, VD på Mobile Storytelling.

Så här gör du för att delta I julklappsjakten ombord

1. Ladda ner appen “Stena Line Treasure Hunt” innan eller under resan

iOS: https://goo.gl/2pCvd1

Android: https://goo.gl/D9cixC

2. Leta efter fem skyltar med julmotiv ombord och scanna dessa

3. Hämta vinsten i butiken ombord

För mer information, kontakta:

Ylva Vitorovic, Business developer social web på Stena Line, ylva.vitorovic@stenaline.com