Följ Stena Line

StenaBussen guld värd för Stena Line

Nyhet   •   Feb 11, 2013 11:56 CET

I höstas lanserade Stena Line Norge StenaBussen för att locka fler långväga resenärer till kryssningar mellan Oslo och Frederikshamn. Bussen som trafikerar Lillehammer-Oslo har blivit en succé i dubbel bemärkelse. Antalet gäster från upptagningsområdet har ökat med mer än 50 procent och i slutet av januari prisades lanseringskampanjen i den norska annonsföreningens utmärkelse ANFO Effekt.

ANFO Effekt är Annonsörföreningen Norges tävling för reklamkampanjer som har haft stor effekt på marknaden. I slutet av januari vann Stena Line guld i kategorin ”NY” för lanseringen av StenaBussen som pågick under en tvåveckorsperiod, från 31 augusti till 15 september 2012. Framgångsreceptet stavas lokalförankring.

– Hela idén med StenaBussen är att göra våra kryssningar med Stena Saga till Frederikshamn i Danmark tillgängliga för fler än Osloborna. Det ville vi återspegla i lanseringen och därför valde vi att visa upp oss på plats i flera olika kanaler, säger Rickard Ternblom, ansvarig för satsningen på StenaBussen.

För att sprida budskapet om att StenaBussen var på väg arrangerades ett tiotal lokala event där bussen visades upp samt en kombination av direktreklam, annonsering och PR i sociala och traditionella kanaler. Förutom Stena Line själva var byråerna DDB, Concept Communication, PHD og Lynx Porter Novelli inblandade i succékampanjen. Övriga pristagare i tävlingen, av totalt 101 tävlande bidrag, var bland annat SAS och Den Norske Bank.

– Lanseringskampanjen har gett önskad effekt och mer därtill. Antalet gäster från upptagningsområdet har ökat med mer än 50 procent, säger Rickard Ternblom och utesluter inte att fler linjer med StenaBussen kan komma att lanseras under året.

StenaBussen avgår från Lillehammer varje dag som Stena Saga seglar från Oslo och gör upp till 25 stopp längs vägen. StenaBussen bokas på Stena Lines hemsida, telefonbokning och genom de resebyråer som säljer Stena Lines resor i Norge.

I Sverige finns en busslinje i samarbete med Swebus, från Göteborg till Stena Lines kaj i Karlskrona, för vidare kryss till Gdynia. Läs mer på www.stenaline.se