Följ Stena Line

Stena Line släpper ordet fritt

Nyhet   •   Aug 15, 2012 08:30 CEST

Möjligheten för Stena Lines kunder att bidra med sina omdömen om resan samt att dela med sig av reseberättelser från de destinationer som Stena Line trafikerar ska leda till både mer välgrundade köpbeslut för kunderna och samtidigt bidra till Stena Lines produktutveckling.

- Användargenererat material blir allt vanligare, inte minst inom resebranschen, säger Anders Hellberg, Group Online Manager på Stena Line och jämför med hotellbranschen där de som söker efter ett passande hotell idag kan ta betydligt mer välgrundade köpbeslut än bara för några år sedan med hjälp av andras omdömen.

Stena Lines kunder kan från och med juli filtrera bland omdömena efter bland annat ålder, kön och typ av resa för att se vad andra likasinnade tycker och tänker om fartygen, servicen och produkterna ombord. Den som lämnat ett omdöme kan också dela det i sociala medier såsom Facebook, Hyves, Twitter och på Google. Samtidigt införs också möjligheten för kunderna att fortsätta berätta företagets historia genom att dela med sig av sina reseminnen. Med text, bild och video är det fritt fram att visa upp sina upplevelser under resan med Stena Lines fartyg och på destinationerna.

- Kundernas omdömen är inte bara en service och transparens gentemot våra kunder, det är också en naturlig och viktig del av vår produktutveckling så att vi kan fortsätta utvecklas och ge våra kunder en ännu bättre reseupplevelse med oss, säger Anders Hellberg.

Sedan ett år tillbaka har Stena Line genomfört ett pilotprojekt med såväl omdömen som reseberättelser på de norska och holländska marknaderna med väldigt goda resultat. Exempelvis kan Stena Saga, som trafikerar Oslo-Frederikshavn, känna sig stolta med ett snittbetyg på knappt fyra av fem stjärnor efter snart 300 omdömen. Från och med juli infördes samma möjlighet på Stena Lines samtliga skandinaviska linjer, inklusive de Scandlineslinjer som trafikerar Sverige. Totalt har fler än 800 omdömen och reseberättelser lämnats på Stena Lines hemsida och närmare 70 procent ger Stena Lines färjor över 4,0 i betyg. Högst ranking har Stena Spirit som trafikerar Karlskrona-Gdynia med hela 4,8 av 5.

Stenas fartyg med högst ranking (max är 5,0):
Stena Spirit: 4,8
Stena Britannica: 4,7
Stena Carisma-Express: 4,5
Stena Hollandica: 4,4