Följ Stena Line

Stena Line lanserar jubileumsbok på Bok- och Biblioteksmässan

Nyhet   •   Sep 26, 2012 12:00 CEST

I år har det gått 50 år sedan Stena Line startade sin verksamhet. Ett led i att fira detta är utgivandet av jubileumsboken ”Stena Line – historien om ett färjerederi” som beskriver Stena Lines första 50 år. Boken är skriven av Klas Brogren, Anders Bergenek och Rickard Sahlsten – alla med mycket god insyn i företaget och färjebranschen.

Arbete med boken har pågått under fem år och författarna har grävt i arkiven, tagit del av både ny och gammal dokumentation och inte minst mött många av de människor som under 50 år gjort Stena Line till det världsledande färjerederi företaget är idag. Boken ”Stena Line – historien om ett färjerederi” tar läsaren med på den resa som Stena Line gjort sedan starten vid Stenpiren i Göteborg till dagens Stena Line med cirka 12 miljarder kronor i omsättning och verksamhet över hela norra Europa.

Boken släpps fredagen den 28 september i Sjöfartsmontern B05:02, på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg klockan 15.00. På plats finns möjlighet att möta samtliga författare och Dan Sten Olsson, huvudägare och VD för Stenakoncernen samt Stena Lines nuvarande VD, Gunnar Blomdahl.

För mer information, kontakta Joakim Kenndal, informationschef Stena Line, tel 0704-85 81 80 eller 0704-85 85 55, e-post joakim.kenndal@stenaline.com