Följ Stena Line

Stena Line fyller 50

Nyhet   •   Sep 01, 2012 10:00 CEST

För 50 år sedan startade Sten A. Olsson vad som idag är ett av världens största färjerederier. I samband med jubileet publicerar Stena Line en historisk bilaga i Göteborgs Posten, en ny hemsida fylld med fakta om företagets historia och jubileumsfilmen ”50 år av minnen”.

Hemsidan består av texter och bilder som på ett övergripande sätt återberättar historien om hur 200 passagerare växte till de 15 miljoner som varje år reser med företaget. Strategier, motgångar och framförallt framgångar möter berättelser om nyckelpersoner som haft en betydande inverkan på företaget genom tiderna. Hemsidan rymmer också ett bildarkiv med utvalda bilder från de gångna åren, samt illustrationer på ett axplock av dåtidens och dagens färjor.

Jubileumsfilmen, som på ett kreativt sätt låter gamla bilder möta nya, kommer att synas på sociala medier såväl som i terminalerna och ombord under hösten.

På Bok- Biblioteksmässan den 28 september, lanseras även boken ”Stena Line - Historien om ett färjerederi”, som på 400 sidor återberättar historien om Stena Line i sin helhet.

Besök Stena Lines kampanjsida för mer information

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.