Följ Stena Line

Stark svensk krona sänker priserna till Danmark

Nyhet   •   Aug 09, 2012 13:26 CEST

Tack vare den starka svenska kronan sänker Stena Line nu priserna på resa med boende till Danmark inför hösten. För svenska resenärer som besöker Danmark innebär den låga växlingskursen lägre priser på såväl resa med boende, som på entréer, restaurangbesök och shopping.

Växlingskursen mellan den danska och den svenska kronan är nu 1,11 vilket är lägre än på länge och kan jämföras med den anmärkningsvärt höga kursen, 1,54 år 2009. Tack vare den låga kursen sänker Stena Line nu priserna på resa med boende, med eller utan bil, till Danmark samt entréer till aktiviteter på plats, såsom Legoland och Lalandia i Billund och The Reef i Frederikshavn.

För en familj med två vuxna och två barn kostar en resa med färja t/r samt boende på Lalandia i tre nätter från 4 488 SEK. Om två familjer, fyra vuxna och fyra barn, delar på ett större boende hamnar priset på samma resa på från 5 838 SEK.

För en familj med två vuxna och två barn kostar en resa med färja t/r samt boende en natt, frukost och bad på The Reef från 1 888 SEK. För två vuxna endast kostar samma resa från 1 558 SEK.

Även shopping och restaurangbesök på plats i Danmark har blivit mycket billigare till följd av den starka svenska kronan. För två personer som äter en oxfilé och en hamburgare samt dricker varsin öl på restaurang kostar det idag cirka 475 kronor jämfört med 660 kronor år 2009.