Följ Stena Line

Husvagnskampanj fyller Stenas bildäck

Nyhet   •   Aug 31, 2012 08:00 CEST

Att ta husbilen eller bilen, med husvagnen på släp, till Europa blir allt mer populärt. I vilket fall enligt Stena Lines bokningsstatistik för linjen mellan Göteborg och tyska Kiel. Antalet bilar har ökat med 19 % under perioden januari-juli 2012 jämfört med föregående år. Under samma period har segmentet husbilar och husvagnar ökat med i genomsnitt 54 %. Rekordökningen kom dock i juli, svenskarnas semestermånad nummer ett, med en ökning av 80 % för stora husbilar och 84 % för husvagnar jämfört med föregående år.

- Det är ett resultat av Stena Lines medvetna satsningar på ett fortsatt resande med bil, husbil och husvagn i Europa, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

Sedan ett år tillbaka erbjuds Stena Lines resenärer på linjen mellan Göteborg och Kiel att ta med husbilar, husvagnar och släp utan extra kostnad på alla avgångar. Det har lett till att linjens fartyg Stena Germanica och Stena Scandinavica vid flera tillfällen fyllt sina 3,9 respektive 4,2 kilometer långa bildäck, de längsta i Stena Lines skandinaviska flotta. Erbjudandet har också gällt för utvalda avgångar under sommaren 2012 på Stena Lines linjer mellan Göteborg-Frederikshavn, Varberg-Grenå och Karlskrona-Gdynia samt Scandlines linje mellan Trelleborg och tyska Rostock.