Följ Stena Line

Fototutställning med fokus på Göteborg

Nyhet   •   Jul 30, 2015 16:28 CEST

Stena Line presenterar fotoutställningen focus Göteborg på Masthuggsterminalen. De tre fotograferna Göran Assner, Stefan Isaksson och Jan Jörnmark, alla med Göteborgsanknytning, speglar Göteborg utifrån sin egen historia. Utställningen finns att beskåda under terminalens öppetider.


– Syftet är dels att göra terminalen mer intressant för de som reser med oss, men även mer tillgänglig för andra besökare, inte minst Göteborgarna själva, säger Magnus Hallberg, Route Manager Scandinavia och ansvarig för Masthuggsterminalen.

Assner har ägnat många år åt skid- och reklamfotografering men också porträtterat Göteborg. Isaksson har en bakgrund som en erkänd naturfotograf men också arbetat med animeringar till främst bilindustrin. Nu är han åter fotograf med många fotopriser bakom sig och nya fotouppdrag för bland annat Volvo. Jörnmark är ekonomihistorikern som ser helheten och knyter samman en intressant historia kring två städer, som till det yttre är lika – men tacklar sina förutsättningar på olika sätt. Fotografierna från Detroit ger en vacker påminnelse om att vår värld och vår egen stad är sårbar om vi inte ständigt utvecklar den.

Utställningen focus Göteborg är framtagen i samarbete med A Gallery art management och kommer att hänga uppe till senhösten för att sedan smycka Stena Lines kontor eller fartyg.

Utställningen finns att beskåda under terminalens öppettider:
Måndag-torsdag 06.45 - 20.00
Fredag - söndag 06.45 - 23.15.